Utflyktstips

Utflyktstips

Algar Vattenfall

Naturliga vattenfall som man kan bada i nordväst om Benidorm. Fantastisk vacker natur med trappor och vandringsled runt olika vattenfall i floden Algar. Man kan bada i vattenfallen och i bassänger nedanför vattenfallen. Vattnet är konstant ca 18 grader och väldigt friskt. I anslutning till ingången till naturstigen med vattenfallen finns flera restauranger med pooler som man kan äta lunch och bada i pool. Kör till Callosa d’en Sarriá så är det skyltat till vattenfallen därifrån. Bilresa tar ca 1 timme och inträde är ca. 4€ per person (kan variera över säsongen).

 

Guadalest

Mycket trevlig liten by med en gammal arabisk fästning högt upp på en klippa. Guadalest ligger nära Algar vattenfallen. Inne i byn kan man äta god mat titta på en massa små museer om hur man levde förr.

 

Tabarca ön

Den enda bebodda ön på Costa Blanca kusten. Ön är känd för fantastiskt vatten och fin snorkling samt trevliga matställen i den pittoreska hamnen. För att komma till ön tar man färja eller båttaxi från Santa Pola eller Alicante. En tur och returbiljett kostar 15€ för vuxna och 10€ för barn upp till 12 år.

Carmen Del Campillo Moriscos

En vacker marockansk stil villa och trädgårdar som är väl värt ett besök. Det är ett mycket lugnt ställe och mycket intressant att titta runt den här unika plats. Det är € 6 per capita att komma i och den här ingår en val på dryck (inklusive marockansk teer, kaffe, milkshakes) + € 2 per styck för en liten som serverar av bakverk, såsom baklavas. Ett riktigt trevligt sätt att spendera en soft kväll.

 

Vingårdar

Alicante regionen har många trevliga Bodegas (Vingårdar). Här är några förslag på gårdar som är värda att besöka:

Bodega casa Cecilia som ligger ca 30 minuter från vår lägenhet. Här finns förutom en stor vingård med många olika viner även mycket trevlig vingård en uppskattad restaurang.

Bodega Faelo som ligger ca 30 minuter från vår lägenhet. Detta är en lite familje bodega som endast producerar ca 10.000 falskor per år. Tycke och smak är olika men vi uppskattar framförallt deras vita vin medan de röda och dessertvin inte var i vår smak. Dock är denna bodega väldigt intim och trevlig, väl värt ett besök då man får se vinproduktion i liten skala. Man kan även boka att delta i vinpressning (september) med traditionell metod dvs att trampa sönder druvorna.

Bodega Cerda är en vingård med mycket goda viner och en trevlig upplevelse att se produktion och få höra om gårdens historia från 1865. Vi uppskattar alla deras viner och kan rekommendera både deras lite kraftigare Syrah och den aningen  mjukare Merlot vinet. Vinerna kostar 8 € st att köpa på plats dvs väldigt mycket vin för pengarna.